Friday, December 23, 2011

taraaaa design baru jubah dresss.....rekaan AZRINHASHIM





TERIMA KASIH FARA ALIZA KERANA MEMPERCAYAI REKAAN AZRINHASHIM UNTUK HARI BAHAGIA KAMU NANTI...NAK TEMPAH?? PLZ CONTACT 0172608706 OK HEHEH

Sunday, December 18, 2011

Tuesday, September 6, 2011

costumer AZRINHASHIM norfarhana (melaka) menggunakna khidmat AZRINHASHIM (pertunangan)






terima kasih kepada FARHANA kerana menggunakan khidmat AZRINHASHIM untuk majlis pertunangan nya...alhamdulillah fit so well!! padanan jubah moden ala dress....sgt padan pada si pemakainya...makeup by GEE CANTIK

costumer AZRINHASHIM norlaila (melaka) menerima sentuhan AZRINHASHIM (pertunangan)




terima kasih diucapkan kepada NORLAILA kerana menggunakan khidmat AZRINHASHIM untuk pakaian di majlis pertunangan anda ok.cik NORLAILA mahukan kurung moden yang dihiasi dengan lace patch dan mutiara less manik...makeup yang cantik by GEE CANTIK..sgt suka makeup ini....

Friday, August 19, 2011

the white kebaya by AZRINHASHIM

ASSALAMUALAIKUM alhamdulillah kenyang sungguh AZRINHASHIM lepas berbuka tadi...erm baru baru ini BUTIK GEE CANTIK ada menempah kebaya tradisional untuk pakaian persalinan butik tersebut..inilah hasilnya..






syukur alhamdulillah..dengan bantuan CHICHI MELAKA untuk menyiapkan beading. hasilnya sungguh cantik..

Thursday, August 18, 2011

alhamdulillah

assalamualaikum salam sejahtera kepada semua....di kesempatan ini AZRINHASHIM ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pelanggan-pelanggan AZRINHASHIM kerana menggunakan khidmat AZRINHASHIM untuk mereka dan menjahit pakaian tuan/puan.



baru-baru ini AZRINHASHIM menerima tempahan dari seorang Dato` dari melaka untuk menjahit baju batik beliau alhamdulillah sempat siap baju batik tersebut. Terima kasih kepada beliau sekali lagi menggunakan khidmat AZRINHASHIM.
 
AZRINHASHIM amat mementingkan mutu serta kualiti jahitan untuk semua jenis pakaian formal..untuk tempahan baju kemeja AZRINHASHIM mengenakan sebanyak RM45.00** bergantung kepada design.


Saturday, August 13, 2011

new design for gee cantik~~ (lady roses)

assalamualikum semua...dah siap pun sketch untuk design terbaru..erm fabric belom pilih lagi mungkin seperti biasa AZRIN HASHIM menggunakan trademark "lace patchwork"  untuk koleksi ini..harap semuanya berjalan dengan lancar insyaallah..tak sabar menunggu baju ini siap!

Friday, August 12, 2011

SELAMAT MENYAMBUT BULAN KEMERDEKAAN~

selamat menyambut bulan kemerdekaan yer~ ingat lagi semasa berada di KOLEJ KOMUNITI BUKIT BERUANG MELAKA ada sambutan kemerdekaan so AZRIN HASHIM mengambil kesempatan itu membuat drapping untuk display bengkel..taraaa

KOLEKSI VEIL AZRIN HASHIM custom made

koleksi veil AZRIN HASHIM yang ditempah oleh pelanggan.. menggunakan fabric net, lace. Manakala untuk perincian pula AZRIN HASHIM menggunakan manik dan pearl beading serata swaroski. harga adalah RM 70.00** MENGIKUT DESIGN DAN BEADING

ASSALAMUALAIKUM

hello..tinggal lagi 2 minggu kita berpuasa..so bagaimana persiapan raya?? ok berjalan dengan lancar??..disini AZRIN HASHIM ingin mengucapkan selamat melengkapkan ibadah berpuasa kepada semua, kerana ia adalah wajaib ditunaikan alahamdulillah..Allah S.W.T adalah pemberi rezeki kepada kita jadi, AZRIN HASHIM ingin berkongsi kejayaan yang AZRIN HASHIM pernah peroleh..alhamdulillah syukur kepada-NYA.

ha nilah anatara kejayaan yang AZRIN HASHIM peroleh..terima kasih kepada PUAN MAZNAH, CIK AYU, PUAN ZURAIDAH, CIK SYEIRA dan terutama sekali kepada ENCIK HAIRUL diatas penghargaan ini. AZRIN HASHIM akan menggunakan penghargaan ini dengan sebaiknya. ingat lagi pesan beliau "tidak semestinya kelulusan GIAT tidak boleh setanding dengan pereka-pereka lain". INSYAALLAH~

Monday, August 8, 2011

GULATIS SILK HOUSE

ASSALAMUALIKUM W.B.T diucapkan kepada semua..ermm tinggal lagi 3 minggu lagi kita nak menyambut bulan syawal...erm AZRIN HASHIM kelmarin menemani GEE ke gulatis dataran untuk membeli fabrik lace yang ditempah pelanggan. AZRIN HASHIM mendapat diskaun kerana merupakan designer so, gulatis mempunyai SPECIAL PRICE kepada pereka di luar sana yang ingin membeli fabrik di gulatis....dikesempatan itu GEE membeli baju raya menggunakan kad AZRIN HASHIM..disamping itu pihak GULATIS ada menawarkan untuk menjadi rakan niaga. So contact num dah diberi tunggu panggilan sahaja...

Sunday, August 7, 2011

ilustration by AZRINHASHIM

HEHEHE suka sagt tengok gambar model ni...erm menggunakan teknik hatching and cross hatching...terima kasih kepada encik khir dari kolej komuniti bukit beruang melaka kerana berjaya mengajar saya teknik ini....

Saturday, August 6, 2011

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM SALAM SEJAHTERA
 pertama sekali AZRIN HASHIM ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan semoga kite barada dibawah naungannya dengan penuh keberkatan...insyaallah....ok di kesempatan ini AZRIN HASHIM ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua diatas sokongan serta semangat yang telah diberikan kepada AZRIN HASHIM. dalam dunia fesyen ini kadang-kadang kita berada diatas dan kadang-kadang berada di bawah, namun usaha yang jitu amat perlu untuk memastikan kelangsungan hidup serta apa yang dicita itu tercapai. Normal manusia akan mengkritik dengan kesenangan oranga lain, namun AZRIN HASHIM tetap berdoa agar dipanjangkan umur untuk meneruskan karier sebagai pereka busana. alhamdulillah, tempahan banyak dan tak putus putus amin..

terima kasih kepada sis nana kerana membantu menyiapkan veil tempahan pelanggan..

avant grade dress

ok.dua bulan yang lepas AZRIN HASHIM telah mendapat tempahan dari senorita chichi untuk membuat dress malam untuk beliau...beliau mahukan dress yang berona colour block untuk menyerlahkan skin tone beliau..jadi AZRIN HASHIM telah memilih untuk menggunakan warna terang purple dan hijau. fabrik yang digunakan adalah dari jenis thai silk...aksesori batu yang menyerlahkan lagi dress pendek ini...alhamdulillah fix so well.. teknik draping juga digunakan untuk dress ini..
 inilah hasilnya setelah bersengkang mata mengejar tarikh due date beliau.....untuk tempahan silalah hubungi AZRIN HASHIM 
 
haaa...terima kasih kerana send pic ni...ini adalah dress yang telah AZRIN HASHIM design khas untuk beliau...katanya "ramai designer and orang kat sane memuji dress ini its look very different" so alhamdulillah...

dree ni da diletakkan di butik gee cantik yang terletak di masjid tannag melaka.

ok ini pula ditempah khas oleh butik gee cantik..ok teknik crumple digunakan untuk mewujudkan volume dalam dress ini...perincian pada bahagian pingga turut di detailkan..so inilah hasilnya okies

ha...untuk bahagian pinggang haruslah di seam sangt kemas...berpeluh AZRIN HASHIM membuatnyer kan..hehhe tapi hasilnya dababooommm...
ha inilah hasilnya...da siap!!

KOLEKSI RAYA by AZRIN HASHIM

ASSALAMUALAIKUM ha ini adalah antara koleksi raya dari AZRIN HASHIM ini baju melayu sahaja..

AZRIN HASHIM juga turut menerima tempahan jahitan manik, labuci dan lace pacthwork harga mengikut design nak beads yang digunakan.